kakifoto wedding perkahwinan photography jurufoto jurugambar

By: KaKiFoto Photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 14-Jan-2009 10:49 Email | Share | | Bookmark
Siti Zuhaila & Hasrol


Cukup la 2 keping nih je yang STRIKING... yang lain ttp black!



meh la singgah..
www.flickr.com/kaki_foto













Sunday, 21-Dec-2008 11:27 Email | Share | | Bookmark
Ekin & Mawi | Tercipta Untukku

 
 
 
View all 5 photos...
meh la singgah..
www.flickr.com/kaki_foto

Thanks to the informer.







Assalamualaikum..
Cd baru je sampai dr JB. Kaki ni rasa nak tercabut, tp Cd upload dulu beberapa keping gambar sempena majlis pernikahan dan resepsi Ekin & Mawi.
Paling best, semua tetamu yang datang semasa resepsi sebelah malam akan tertumpu pada pelamin.. terdengar lah kata2 seperti " Meletop la pelamin dorang, Lawanya deco, Lawanya pelamin.. lawanya setting.. Ya, mmg pelamin Ekin & Mawi paling mewah & paling cantik pernah Cd tengok dan semua tetamu yang datang akan terpegun!
Sebelum upacara pernikahan & persandingan, kami semua OP/ Photographer telah diberi taklimat khas, NO FLASH!!! kerana siaran langsung untuk Astro. Kawalan keselamatan mmg ketat. No TAG no ENTRY.

Cd terpaksa bekerja keras, dan rasanya Cd paling agresif. Lagipun saya seorang je, OP pulak 7 org, Mazlan Yunos & the geng! itu x termasuk Media2 lain. Tp Cd suka, sebab kali ni photografi yang paling mencabar tahap kesabaran & keupayaan. Cd cuma sematkan dalam hati, i can do it!.

Sebelum balik, Cd dihampiri oleh beberapa photog, dorang nak tgk files2 yang Cd amik.. Cd pun dah tunjukkan. dan seperti biasa, dorang nak files2 tu.. Apa pendapat anda?

p/s: Maaf, gambar tunggang-langgang, x tau nak masuk gambar apa sebab terlalu banyak.. main pilih je ya..Cd akan masukkan byk lagi gbr2. sabar ya!

masa PC lepas majlis pernikahan. (ALL ORIGINAL. low saturation / desaturated)


Masa upacara makan beradab. (Nikon D200, NO FLASH ISO 800, 1/125 @ 200mm, WB K3800)


Memohon restu ayah & ibu. (Nikon D200, NO FLASH, ISO 800, F4, 1/100,@ 180mm, WB K3800)




Kt honeymoon suite.. ni lah bilik bulan madu Mawi & Ekin.




Gembira betol Mawi nih.. entah apa yang dibisikkan Bapa mertuanya sampaikan Mawi tergelak besar.


Ibu kesayangan Mawi, Puan Ramlah, ni pun hepi betol..


]

Antara decoration..mmg mantap! merah itu berani..


NO FLASH.


Penyeri Majlis...


Lepas nikah. diinterview oleh Media Elektronik.


Cd akan update entry ni dari masa ke semasa (This Entry)


Masa kt honeymoon suite.. Cd, Mawi, Ekin & Zila AF4 (foto: Mazlan Yunos Photography)


Masa berarak nih Cd dh x leh nak g mana2, kiri kanan marshall, bila fikirkan balik mmg x akan dapat apa2 kecuali gbr kepala & tangan marshall, Cd pun terus jerit, " Wi, pandang belakang, Cd nih".. Alhamdulillah, Mawi dengar dan pandang belakang.



Mawi memandang keluar dr holding room, saje je tu nak hilangkan nervous dia.. kat luar dah ramai peminat yang menunggu, nak tgk wajah bakal pengantin baru..


ni duit hantaran Mawi untuk Ekin.. sebelah tu cincin utk upacara membatalkan air sembahyang.


Ceria je wajah Mawi semasa diiring masuk ke dlm Masjid untuk majlis pernikahan.


Masa ni Cd bernasib baik, duduk kt belakang Ekin, dan mengadap Mawi.. Maknanya Cd x dpt amik gbr Ekin. Sape yg duduk belakang Mawi je dpt amik gbar Ekin, tp x dpt amik gbr mawi! Masa ni Cd tunjuk peace kt Mawi.. NO FLASH.


Masa akad nikah nih, lebih dari 50 photoG, jd x leh snap sekali jek..Sekali kita snap, 50 flash pun ikut sekali.. paling2 pun 10 snap,itupun nasib baik klu jadi.. NO FLASH, tp entah sape punya flash dah fill-in!




Sunday, 14-Dec-2008 14:46 Email | Share | | Bookmark
Mawi yang ku kenali

 
Semuanya tentang Mawi. Bagaimana Cd mengenali Mawi? Apa bestnya Mawi nih?
Sesuatu yang anda tak tau pasal Mawi! This entry.
(akan dikemaskini dr masa ke semasa, Cd tgh mencari file yang lama2.)

Malam menjelang sambutan kemerdekaan, kt KLCC, Ogos 2006. Lps konsert ni kitaorg (Mawi,Cd, Kak Ita, Shida, Nasir & Man) makan Tom Yam kt OUG. Seperti biasa, Mawi belanja.


Geng Sengal! (Sebenarnya Cd x suka enter-the -frame)


Masa penyampaian ni, Cd datang makan jek, kamera pun x bawak.. ..Faiz la pulak...


Jangan terkeliru.. Mawi yang sebenarnya yang tgh tunjuk tuhh.. yg belakang tu poster!


Launching produk terbaru M-Mobile..


Seperti biasa, klu Mawi yang turun, sambutan pasti hangat! tp Mawi cuba sedayanya utk tidak menghampakan peminat2 setia!



Tahukah anda bahawa Mawi berbakat membuat potret, mempunyai tulisan tangan yang cantik (termasuk tulisan jawi) & very artistic.. ini buktinya. Mawi ni kidal (mcm Cd pun kidal)


Malam Karyawan kt Dewan Perdana Felda..


Tahun 2006, Cd beraya kt umah Mawi, malam raya tuh kitaorg main mercun... best sangat2. Esoknya Cd ikut Mawi beraya kt umah jiran2 Mawi. Nak dekat 30 buah rumah kitaorg singgah! Seminggu pastu Mawi pulak datang umah Cd. Mawi kena serbu dgn kawan2 Cd. Cd x amik gbr, coz nak bg Mawi rasa selesa. Tp Ct Foto Campbell ada gambar2 tuh.. Ni gambo famili Mawi.


Ni antara aktiviti kegemaran Mawi dimasa lapang... dan paling best, umpan Mawi selalu mengena!


Ni ler rupa ikan yang Mawi dapat tuh...


Pelancaran & Promosi M-Mobile kt Setapak.. (Agaknya, camnilah sesaknya esok masa Mawi kawen)


Ni masa bln puasa 2006, majlis pelancaran wajah baru HAI. Lps launching nih, kitaorg berbuka kt hotel Cititel. Faiz pun join sama. (Dia nih susah nak join) bkn Sept, tp Oktober 2006.


Masa shooting kt Bangi. Lupa la nama tasik tuh.. Tahun 2006.


Masa shooting video klip Al-Jannah kt Studio Wayang Tinggi, tahun 2006. No flash.


Ni pic antara yang terawal pas Mawi kuar AF. Mawi jadi duta M-Mobile. Masa jamuan raya.. Kira private function la. Tahun 2005.


Arini (15 Ogos '06) sebenarnya tgh bincang dgn kawan2 nak tgk wayang, tp bila Kak Ita call ada pc, terus postpone ptg pulak. Kat Hotel Istana. Tahun 2006.


Friday, 5-Dec-2008 13:30 Email | Share | | Bookmark
Wedding Photography 2009 | Now Open for Booking

 
NEWS UPDATE. LIMITED SLOT FOR MAC 09 & JUNE 09.

TERIMA KASIH PADA SEMUA. SEMUA EMEL AKAN DIBALAS SELEWAT2NYA SBLM 18 DIS.08 . SABAR ITU SEPARUH DRPD IMAN! KEPADA NINI, hang nak booking selepas raya tu, bglah date. Cd tak ambik booking tanpa date!

So, Don't despair.
Call us now for an appoinment.

راسيدي (Rashidee Azman) 012-662 SEVEN THOUSAND

Farizz Faiz 013-27 FIFTY FIVE THOUSAND


Cd: Tell me 'The attraction of ur partner' (pls decribe).

Vivian: Physically, when I first saw him, I was attracted to his eyes. When he smiled, his eyes showed a lot of sincerity. Of course on a more personal note, I was more attracted to his personality as I got to know him better.

Darren: Her captiviting smile (senyuman yang menawan) not only draws my attention but it surely pumps up my heartbeat every single time...


Whether it was chemistry or purely love, there was only one cure to it all = TIE THE KNOT. Edwin said " Most of the time we have the same opinion and decision. We spent according to our budget and managed to plan a simple but memorable wedding. In fact, we were surprised that many guests were quite impressive with the wedding arrangement". Congrats to Edwin & Enyu . Are u the next?



A wedding without them, what would it be?


Cd: What soooo special about him (yang membuat kan hang x tido malam, mandi x basah, makan x kenyang blaa blaaa) ? Siti Zuhaila Said " We had so much im common, not just our characters but as we started to share more thoughts, I realised that we also have the same interest, photography! His humble character and his passion in charitable activities, makes him stood out in the crowd".




This is my new tag...

These downlines just for fun...













I received a wake up calls from Mr. Shah. "Shidee, r u free today?" No, I'm not, "Pls Shidee, I need a favour from you to take a photo of my new products, and I need it Urgently. This is my address, I'll SMS to U shortly. Just bring ur camera. Thanks Shidee." Believe it or not, these photos were taken in 3 mins and I'm using Mr. Shah's blanket as the backgroud. No joke. He is in desperate.

Reunion Dinner Class of '88, Faculty of Law UM.


Masa outing haritu..Sori, lambat upload... skang ni baru ada masa.. The man with the hat, I like the shadows n his expression. All Original.




Lokasi: Dinding Hotel Cititel, Mid Valley.


Lokasi: Dinding Bilik Artis, Auditorium Perdana, Angkasapuri.








Wednesday, 3-Dec-2008 05:32 Email | Share | | Bookmark
Nabila & Zaidi | Cinta itu akhirnya milik kita...

 
Assalamualaikum..
Bertemu lagi.. Nabila ni anak penyanyi rock terkenal, Amy Search. Rasanya tak perlu diperkenalkan lagi kerana Nabila juga merupakan pelakon muda yang meningkat naik.Zaidi pula bekerja di syarikat Naza. OP untuk Majlis ni ialah Adan, (http://adanphoto.fotopages.com), Cd pulak di import khas oleh Editor sebuah majalah.Paling mencabar, anda perlu bersaing dengan 30 photographer lain untuk mendapatkan angle & pic terbaik. (But, I like it!)
Kadang2 Cd rasa x adil la pulak, klu setiap gbr tu diedit... Untuk entry Nabila & Zaidi nih, semuanya TAK BEREDIT kecuali low saturation (I love the shadows, romantic mood of the lighting!). Jadi, Sebelum balik ke rumah, Cd dh tunjukkan original files ni pada Krul, Abg Jana & Wan, semuanya photographer!.
Komen anda membantu Cd untuk memperbaiki lagi hasil kerja Cd. Kita sama2 belajar ok! Berkat Selamat buat semua.



Uncle Amy nikahkan sendiri anaknya Nabila...


rasanya cd je amik angle ni, tight scene, kiri kanan dh full dgn photographer.






















So,don't despair...
Call us now for an appointment.

Rashidee Azman
012-662 7000

Farizz Faiz
013-275 5000

Entry ni dah abis, x cukup masa nak upload.. tunggu entry seterusnya...


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net